Uge 50/2025
  • Vin under 100 kr.
  • LivsnyderRestauranter
  • Nyhedsbrev
  • Kontakt
  • Brane Cantenac
- ¾ af flasken væk! Jeg så mig over skulderen, men der stod ikke nogen der og drak (AG).

ss

RESTAURANT ANMELDELSER

med Hanne Birgitte og Anders Grøndahl

Til bords hos Ping Ping og Tao

Til bords hos Ping Ping og Tao


Da jeg gik ned i kælderen ad de få trin fra Gyldenløvesgade 10 i København, vinkede en køn kinesisk kvinde til mig inde bag ruden.
Det viste sig at være værtinden selv, Ping Ping. Hun er er fænomen på højst 1,60. En fanfare af godt humør. Serviceminded, smilende, spontan, varm og vidende. Med en forbløffende hukommelse. Ping Ping tar’ således sjældent notater ved bordet, selv om vi bestiller vidt forskellige ting, og alligevel kommer de rigtige retter ind til præcis de personer, som har bestilt dem.
Man føler sig velkommen på H Table, som ligger tæt ved søerne og Rådhuspladsen, sådan cirka midtvejs.
Kokken Tao fik jeg også et glimt af, men han holder sig helst i baggrunden. En diskret, smilende mand, og det har han også grund til, for han er gift med Ping Ping.
Tao og det cantonesiske wokkøkken er et perfekt match. I mange år arbejdede han på navnkundige Yans Wok i Bagerstræde, og en stor del af retterne herfra er genopstået på H Table.
Jeg er meget kræsen, men når jeg sidder med menukortet på H Table, får jeg lyst til at spise det hele, hvilket næsten aldrig sker. Jeg er opdraget i det italienske køkkens enkle virkemidler og er ikke til “stilleleg” og fine dining, men til stemning, gode råvarer, velkrydrede retter, interessante ikke for dyre vine - og frem for alt velsmag der kan mærkes helt ud i øreflipperne.
Og sådan er det på H Table, Gyldenløvesgade 10, kld., tlf. 60 59 88 00, lukket søndag